• Головна
  • В Одеській області затримали заступника сільського голови за вимагання коштів з чоловіків призовного віку
14:43, 18 квітня

В Одеській області затримали заступника сільського голови за вимагання коштів з чоловіків призовного віку

В Одеській області затримали заступника сільського голови за вимагання коштів з чоловіків призовного віку

Правоохоронці затримали фігуранта в його кабінеті під час отримання ним частини грошей від обумовленої суми за «вирішення» питання щодо непридатності до військової служби місцевого мешканця.

Про це повідомили у поліції.

Правоохоронці встановили, що заступник голови однієї із сільських рад Одеського району вимагав гроші з чоловіків, які підлягають мобілізації.

Зокрема поліцейські задокументували факт вимагання посадовцем 4 800 доларів у місцевого мешканця. В таку суму фігурант оцінив свої послуги щодо надання документів про непридатність до військової служби та відтермінування мобілізації шляхом впливу на посадових осіб ТЦК та СП й ВЛК.

Правопорушника затримали на робочому місці після отримання другої частини неправомірної вигоди у розмірі 800 доларів.

Заходи проводили слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області за оперативного супроводу працівників Управління Служби безпеки України в Одеській області під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

«Ми затримали фігуранта у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України - одержання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди», - розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області Роман Яловий.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

«Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу. У ході подальшого слідства також встановлюємо повне коло осіб, які можуть бути причетні до даного злочину», - додав Роман Яловий.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...