Випускник Військової академії міста Одеса загинув на Донеччині, виконуючи бойове завдання, - ФОТО

На Донеччині, виконуючи бойове завдання, 2 травня загинув випускник Навчально-наукового інституту фізичної культури та спортивно-оздоровчих технологій Національний університет оборони України імені Івана Черняховського, 22-річний лейтенант Віталій Пестрак.

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ. 

Віталій вступив до Військової академії м.Одеса у 2017 році. Він навчався на факультет розвідки та спеціального призначення, адже поставив собі за мету - стати справжнім Захисником України.

"У 2019 році він прибув до нашого університету та був зарахований на 3-й курс навчання.

Під час навчання у стінах провідного вищого військового навчального закладу держави Віталій завжди вирізнявся вихованістю та дисциплінованістю, завдяки чому став прикладом для багатьох інших військовослужбовців. Постійно займався спортом та неодноразово брав участь у Всеукраїнських змаганнях та чемпіонатах, мав спортивне знання майстер спорту з паверліфтингу. У майбутньому планував виконати норматив майстра спорту міжнародного класу", - характеризують воїна в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського.

Після випуску з Національного університету оборони України імені Івана Черняховського, лейтенант Віталій Пестрак мріяв проходити службу в одній з бойових бригад Десантно-штурмових військ ЗС України на посаді командира роти. Його мрія здійснилась. Нажаль, життя доволі юного захисника обірвалось, коли він захищав Україну від російської наволочі. 

Герою слава! Героям слава!