На Одещині зловмисники привласнили бюджетні кошти, що призначалися на закупівлю твердого палива для ЗСУ

Йдеться про понад 371 тисячу гривень бюджетних коштів, За скоєне, шахраям загрожує позбавлення волі.

Про це повідомили в ГУНП Одещини.

До складу угруповання входили двоє службових осіб Одеського квартирно-експлуатаційного управління та приватна підприємиця.

Поліцейські встановили, що начальниця паливної групи Одеського квартино-експлуатаційного управління з метою заволодіння державними коштами, виділеними на закупівлю твердого палива для захисників України, створила злочину групу, до складу якої залучила інженера проєктно-кошторисної групи КЕУ – уповноважену особу з питань проведення державних закупівель та фізичну особу-підприємицю.

У змові під час проведення державних закупівель службові особи КЕУ забезпечували підприємиці перемогу у відкритих торгах і перераховували подільниці кошти за поставку нею палива, вартість якого перед цим вони встановлювали вищу за ринкову.

Унаслідок протиправних дій злочинної групи з Державного бюджету України в особі Одеського КЕУ Міністерства оборони України на паливо було переплачено майже 372 тисячі гривень.

«Усім правопорушникам були обрані судом запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, яким вони скористалися. Обвинувальні акти скеровані до суду», - повідомив начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області Вадим Зелінський.

Згідно з чинним законодавством, організаторці та її колезі загрожує до 12-ти років позбавленням волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. А підприємиці – до 15-ти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Партнерський спецпроект
17:00, Вчора