На Одещині фермер змінив русло річки задля своїх потреб

Фермер штучно змінив русло річки за межами населеного пункту з метою використання води для власних потреб.

Про це розповіли у державній екологічній інспекції Південно-Західного округу та поліції Одещини.

Фахівцями інспекції спільно з представниками Національної поліції встановлено факт заволодіння землями водного фонду в особливо великих розмірах на території Татарбунарської міської ради.

Поліцейські встановили, що чоловік хотів зрошувати власну земельну ділянку водами русла річки Кагач і для цього надумав рити від водойми до земельного наділу канаву, не маючи дозвільних документів.

«Для реалізації свого плану зловмисник орендував екскаватор та найняв працівника, який був упевнений у наявності у свого керівника права на проведення відповідних робіт і почав здійснювати днопоглиблювальні роботи, викидаючи ґрунт з водойми на берег» - йдеться у повідомлені.

За результатами заходу розраховані збитки, порушника притягнуто до кримінальної відповідальності за ст. 239-2 ККУ вона тягне за собою покарання у вигляді штрафу від 17 тис. до 51 тис. гривень або пробаційного нагляду на строк до трьох років, або обмеження волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Партнерський спецпроект
17:00, Вчора