На Одещині затримали організатора переправлення чоловіків через кордон, - ФОТО

Поліцейські затримали жителя Одеського району за надання хабаря в розмірі 2500 доларів прикордонниці за безперешкодний перетин кордону трьома молодиками. Правопорушнику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід. Йому загрожує до дев'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це розповіли у пресслужбі ГУНП. 

Правоохоронці встановили, що 25-річний житель села Нерубайське Одеського району, організовуючи виїзд до сусідньої країни трьох своїх знайомих з Одеси та Києва віком 21, 26 та 28 років, запропонував прикордонниці 2500 доларів за надання можливості молодикам безперешкодно перетнути кордон України. У разі успішної оборудки зловмисник пообіцяв потім передати їй ще 2500 доларів. Втім, про таку пропозицію охоронець кордону повідомила керівнику.

Правоохоронці затримали зловмисника після передачі прикордонниці першої частини обіцяної суми.

За свої ж послуги у разі успішності реалізації плану "переправник" мав отримати з кожного чоловіка від однієї до восьми тисяч доларів.

"Під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону ми повідомили правопорушнику про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України – у пропозиції та наданні службовій особі неправомірної вигоди за вчинення службовою особою, яка займає відповідальне становище, в інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади та службового становища, та за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, сприянні їх вчиненню, наданням засобів та усуненням перешкод, вчиненому з корисливих мотивів. Максимальне покарання, передбачене чинним законодавством за ці злочини, – позбавлення волі на строк до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 105 тисяч гривень. Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до цієї оборудки. Слідство триває", - прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.