До 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна загрожує жителю Одещини, який сприяв переправленню чоловіків до Молдови

Правоохоронці повідомили про підозру правопорушнику

Про це інформують в ГУНП Одещини.

Правоохоронці вийшли на слід одного зі зловмисників, яким виявився 38-річний житель Білгород-Дністровського району. В ході проведення слідчих дій було встановлено, що він працював у змові з невстановленою наразі особою.

Спільники намагалися вивезти до сусідньої країни військовозобов’язаного чоловіка вантажівкою через контрольований прикордонний пункт. Вартість поїздки була оцінена у 3000 доларів.

«Клієнт» отримав консультації, заплатив завдаток: 1600 доларів на криптогаманець та 500 – в руки, і вже готувався до поїздки, повну вартість якої мав оплатити по прибуттю до Молдови. Втім, їй завадили правоохоронці.

Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання та у транспортному засобі встановленого правопорушника, в ході яких вилучили речові докази, що підтверджують його причетність до злочину, зокрема мобільний телефон і частину грошей, отриманих злочинним шляхом.

Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна. Надалі встановлюється повне коло осіб, причетних до даної схеми. Слідство триває.