На Одещині впіймали браконьєра

Вранці під час патрулювання території обслуговування співробітники водної поліції спільно з Одеським рибоохоронним патрулем та інспектором екологічної служби викрили на березі озера Ялпуг 25-річного жителя одного з населених пунктів Саф’янівської громади.

Про це повідомили у Нацполіції.

Своїми діями правопорушник завдав державі збитків на суму понад 128 тис. грн. За скоєне йому загрожує від штрафу до обмеження волі.

Чоловік був у спеціальному гумовому костюмі для риболовлі і власне витягнув з водойми п’ять ліскових сіток з біоресурсами.

Викликана на місце події слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції вилучила у правопорушника речові докази: ліскові сітки загальною довжиною 250 метрів, спецодяг та 73 одиниці біоресурсів, серед яких були раки та риба – карась, сазан і судак.

На час проведення досудового розслідування незаконний улов поліцейські передали на зберігання до спеціалізованого підприємства. Все інше зберігатиметься у камері схову територіального підрозділу поліції.

Правопорушник пояснив, що знав про заборону вилову біоресурсів лісковими сітками, але однаково використав їх, щоб «наловити для себе рибки».

За попередніми підрахунками фахівців-екологів, чоловік завдав рибному господарству України збитків на суму понад 128 тисяч гривень.

Згідно з чинним законодавством, дане правопорушення карається штрафом від 17 тис. до 51 тис. гривень або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або обмеженням волі на той самий строк. В рамках провадження призначили судово-екологічну експертизу, якою буде встановлено точний розмір заподіяної державі шкоди. Після проведення необхідних слідчих дій та отримання експертного висновку вирішиться питання щодо повідомлення фігуранту про підозру. Слідство триває.