Продавав боєприпаси й займався шахрайством: жителю Одещини загрожує до семи років позбавлення волі, - ФОТО

Поліцейські завершили розслідування справи відносно жителя Балти щодо незаконного поводження з боєприпасами та шахрайства з телефоном. За скоєне правопорушнику загрожує до семи років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

Правоохоронці розповіли, що наприкінці лютого поліцейські затримали 44-річного жителя Балти одразу після того, як він у власному гаражі продав співмістянину за дві тисячі гривень корпус ручної наступальної гранати та ударно-дистанційний запал. Спеціалісти вилучили їх разом із сотнею набоїв калібру 7,62 мм до бойової нарізної вогнепальної зброї, які виявили під час обшуку. Патрони чоловік також зберігав для продажу. 

"Усі вибухонебезпечні предмети поліцейські скерували на дослідження, згідно з висновками якого, вони є бойовими припасами, виготовленими промисловим способом та придатними до вибуху і стрільби.

На час досудового розслідування, яке проводилось під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури, за клопотанням слідчих суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

А в ході слідства поліцейські встановили причетність чоловіка ще й до вчинення шахрайства. З’ясувалося, що на початку лютого біля одного з торговельних закладів Балти він попросив у 23-річного жителя одного з сіл Балтської громади мобільний телефон нібито для здійснення дзвінка. А отримавши гаджет, зробив вигляд, що розмовляє, скористався довірливістю та неуважністю молодого чоловіка й непомітно пішов з його майном геть. У подальшому мобільний телефон поліцейські вилучили в якості речового доказу.

На момент вчинення тих злочинів правопорушник мав непогашену судимість за крадіжку, скоєну у Вінницькій області. Відтак, слідчі висунули чоловіку обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві, вчиненому повторно, а також носінні, зберіганні, придбанні та збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 190 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України скеровано до суду. Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років", - розповіли в поліції.