В Одесі повідомили про підозру двом жителям Дніпра, які торгували гранатами

Зловмисники відправляли в Одесу посилки з небезпечними предметами, ховаючи їх серед побутових речей, та отримували оплату на банківські картки. Нині обидва фігуранти взяті під варту. За скоєне їм загрожує до семи років ув’язнення.

Про це повідомили у поліції.

Поліцейські встановили, що зловмисники придбали у наразі невстановленої слідством особи гранати різної модифікації і відправили «клієнту» в Одесу, сховавши у побутових предметах – каструлі, шлангу для душу тощо. Два замовлення старший за віком чоловік виконав сам, ще одне – спільно з товаришем. Загалом вони збули сім гранат, за які отримали майже 17 тисяч гривень.

Правопорушників поліцейські затримали у Дніпрі. Всі гранати, які ті продали, були вилучені з незаконного обігу, скеровані на дослідження та підтверджені експертами.

Під час санкціонованих обшуків за місцями мешкання ділків поліцейські вилучили гаджети з інформацією, що має доказове значення у справі, а в оселі молодшого чоловіка ще й 30 набоїв калібру 5х45 мм, які будуть скеровані на експертизу.

Як повідомив слідчий у справі старший лейтенант поліції Владислав Степенко, фігурантам вже повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні та збуті вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, зокрема вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Згідно з ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, правопорушникам загрожує до семи років позбавлення волі.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Слідство триває. В рамках провадження правоохоронці встановлюватимуть канал надходження вибухових пристроїв до затриманих.

Партнерський спецпроект
14:58, Сьогодні