В Одесі директора одного з коледжів викрили на хабарі

Правопорушник хотів отримати 1000 доларів за безперешкодне поновлення на навчання колишньої студентки. Слідчі вже повідомили посадовцю про підозру. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомили у поліції.

Поліцейські встановили, що 34-річна одеситка, яка ще в 2009 році була відрахована з коледжу, в якому здобувала освіту з обслуговування апаратури зв’язку та оргтехніки, звернулась до його директора з наміром відновити навчання. Але чоловік висунув жінці умову – за вирішення питання заплатити йому 1000 доларів, більше того, пригрозив стати на заваді поновлення у разі відмови.

За кілька днів посадовець отримав бажану «винагороду», але був затриманий поліцейськими і попрощався з грошима, отриманими в незаконний спосіб. Їх слідчі вилучили в якості речових доказів у справі.

«Ми повідомили фігуранту про підозру у проханні надати та одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди. Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Досудове розслідування триває», - розповів начальник слідчого відділення територіального підрозділу поліції Олег Зощук.

Партнерський спецпроект
14:58, Сьогодні