На Одещині п’яний працівник СТО викрав автомобіль та скоїв дві аварії, в одній з яких загинула людина

В Одеській області працівник ремонтних робіт на станції СТО викрав автомобіль MERCEDES-BENZ С300 та спричинив смертельне ДТП, після чого залишив потерпілого без допомоги й невдовзі потрапив в іншу аварію. За скоєне його покарали позбавленням волі на 8 років та 6 місяців, а також позбавили права керувати ТЗ протягом 6 років.

Про це повідомляє кореспондент 048.ua з посиланням на рішення Білгород-Дністровського міськрайонного суду.

У квітні поточного року нетверезий 26-річний працівник СТО в Одеській області, маючи доступ до ключів від чужих автомобілів, взяв без дозволу власника MERCEDES-BENZ С300, який перебував на технічному обслуговуванні.

В матеріалах справи йдеться, що правопорушник усвідомлював, що порушує закон, але попри це почав рух у напрямку вулиці Переможненської в місті Білгород-Дністровський. Таким чином він незаконно заволодів транспортним засобом вартістю близько 650 тисяч гривень.

Під час руху обвинувачений порушив вимоги Правил дорожнього руху України, перевищивши швидкість. Він розігнав автівку до 124 км/год у населеному пункті та збив 61-річного пішохода, який переходив дорогу. Водій вирішив не зупинятися та покинув місце дорожньо-транспортної пригоди. Залишений без допомоги пішохід загинув, отримавши тяжкі тілесні ушкодження.

Після першої ДТП втікач невдовзі потрапив в іншу аварію: протаранив паркан біля приватної садиби, після чого знову покинув місце пригоди.

В результаті двох аварій зловмисник пошкодив чужий автомобіль, завдавши його власнику матеріальну шкоду на суму понад 85 тисяч гривень.

У ході судового процесу було встановлено, що чоловік вчинив три кримінальні правопорушення:

  • незаконне заволодіння транспортним засобом (ч. 3 ст. 289 КК України), що завдало великої матеріальної шкоди;
  • порушення правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України);
  • завідоме залишення без допомоги особи, яка перебувала в небезпечному для життя стані (ч. 1 ст. 135 КК України).

Оскільки обвинувачений повністю визнав свою вину і добровільно погодився з обвинувальним актом, судовий процес був обмежений допитом і дослідженням доказів, що стосуються його особи.

Суд визнав винним правопорушника за трьома статтями. Але врахував щире каяття та відсутність обтяжувальних обставин. Остаточне покарання визначили за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом часткового складання призначених покарань, в результаті чого чоловік отримав 8 років та 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом на строк 6 років, без конфіскації майна.

Строк покарання обчислюється з моменту затримання правопорушника, а саме з 21.04.2024.

Партнерський спецпроект
14:58, Вчора