Викрав велосипед і носив гранату: на Одещині затримали 34-річного чоловіка

Поліцейські встановили, що на початку вересня вдень 34-річний житель одного з населених пунктів Біляївської громади проник на подвір’я знайомих, коли тих не було вдома, і викрав електричний велосипед. Двоколісник вартістю маже 13 тисяч гривень чоловік запримітив напередодні, коли був у потерпілих у гостях.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП Одещини. 

Оперативники територіального підрозділу поліції менш ніж за добу розшукали зловмисника, коли він розгулював райцентром з гранатою.

На місце події поліцейські негайно викликали спеціалістів управління вибухотехнічної служби обласної поліції, які вилучили та розібрали боєприпас, аби він не становив небезпеки для оточення. За попереднім висновком експертів, то осколкова граната Ф-1. Для точного визначення її скерували на експертизу.

Слідчі затримали правопорушника в процесуальному порядку. Викрадений велосипед він продав незнайомцю, а отримані за нього кошти витратив. Наразі поліцейські встановлюють місцезнаходження збутого майна та де чоловік взяв небезпечний предмет.

Слідчий Одеського районного управління поліції № 2 Олег Мерцалов зазначив, що фігуранту повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

- за ч. 4 ст. 185 – у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, поєднаній з проникненням у сховище в умовах воєнного стану;

- за ч. 1 ст. 263 – у придбанні, носінні та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

«За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Максимальне покарання, яке загрожує правопорушнику, – до восьми років позбавлення волі», - повідомив Олег Мерцалов.

Також старший лейтенант додав, що затриманий не вперше скоїв злочини: на розгляді в суді перебуває обвинувальний акт щодо вчинення чоловіком крадіжки з будинку односельчанки.

Партнерський спецпроект
14:58, Вчора