Видавав себе за майстра з ремонту велосипедів: в Одесі викрили шахрая, який ошукав дев’ятьох людей

Отримавши повідомлення від потерпілих, поліцейські встановили, що 29-річний одесит, який в минулому році звільнився з місць позбавлення волі, де відбув п’ять років за крадіжку та заволодіння транспортним засобом, під вигаданим ім’ям розмістив на одному із популярних інтернет-сайтів оголошення щодо надання послуг з ремонту велосипедів.

Про це повідомили у поліції.

Протягом тижня до «майстра» звернулися дев’ятеро співмістян. У телефонних бесідах чоловік запевняв громадян, що може якісно та швидко виконати ремонтні роботи різної складності. Зустрічі з клієнтами він призначав неподалік від їхнього місця мешкання, забирав у них двоколісники і обіцяв зателефонувати за декілька днів, коли завершить ремонт. Поки люди чекали дзвінка, зловмисник блокував їхні номери, а велосипеди продавав за пів ціни.

Загалом аферист завдав потерпілим матеріальних збитків на суму майже 49 тисяч гривень.

Поліцейські розшукали правопорушника і вилучили в нього мобільний телефон з інформацією, що підтверджує його причетність до шахрайства. Нині вживаються заходи щодо повернення потерпілим їхнього майна.

«За наявності достатніх доказів ми повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, зокрема вчинене повторно. Правопорушнику загрожує до трьох років позбавлення волі», - розповіла старша слідча територіального підрозділу поліції Валерія Мазуренко.

Слідство триває. Процесуальне керівництво здійснює Приморська окружна прокуратура міста Одеси.

Партнерський спецпроект
14:58, Вчора