Поліцейські розшукали та повернули додому двох зниклих безвісти неповнолітніх одеситок

Одна дівчина після навчання декілька годин гуляла узбережжям, а друга – після сімейної сварки заночувала у подруги.

Про це повідомили у поліції.

Про зникнення 16-річної жительки Приморського району Одеси до поліції вчора повідомила її мати. Жінка зазначила, що донька пішла до навчального закладу без мобільного телефона та додому не повернулася.

Юна одеситка раніше неодноразово зникала, через що перебуває на профілактичному обліку поліції за категорією «втікач». Поліцейські негайно приступили до пошуків зниклої – перевірили вулиці, розважальні заклади та інші громадські місця. За кілька годин дівчину розшукали на одному з пляжів. Свій вчинок вона пояснила бажанням погуляти.

А 13-річна жителька Хаджибейського району пішла з дому ввечері після сварки з мамою. Жінка звернулась по допомогу до поліцейських рано-вранці наступного дня, після невдалих самостійних пошуків. Поліцейські встановили коло друзів дитини і за кілька годин виявили її біля кав’ярні на вулиці Академіка Філатова з подружкою, яка мешкає неподалік і в якої вона ночувала, бо образилась на маму.

Поліцейські провели профілактичні бесіди з родинами неповнолітніх. Дівчаткам пояснили, що не можна уходити куди їм захочеться без попередження і дозволу батьків, ігнорувати їхні дзвінки, бо такими вчинками вони наражають себе на небезпеку і змушують рідних переживати. А дорослих закликали налагоджувати з дітьми довірливі стосунки та у випадку їх зникнення, не витрачати дорогоцінний час на самостійні пошуки, а відразу звертатися до поліції.

Наразі вирішується питання щодо складання відносно батьків неповнолітніх адміністративних матеріалів за ст. 184 КУпАП, якою кваліфікується невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обовʼязків щодо виховання дітей. Їм може загрожувати штраф.