Багатомільйонні статки: на Одещині затримали на хабарі посадовців міграційної служби, - ФОТО

Посадовців міграційної служби з Одещини судитимуть за вимагання 20 тисяч доларів США у іноземця за сприяння в уникненні депортації. Під час обшуків у фігурантів виявили майно, сумарна вартість якого сягає понад 82 мільйона гривень. 

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі.

Керівник одного з Управлінь ГУ ДМС в Одеській області та його спільник вимагали у громадянина Республіки Молдова 20 000 доларів США за допомогу в уникненні депортації.

"Вони обіцяли іноземцю вплинути на працівників ДМС та суддів щодо прийняття позитивного рішення на його користь у справі про примусове повернення до країни походження та про заборону в’їзду в Україну.

У межах кримінального провадження проведено обшуки за місцями мешкання та роботи фігурантів. Виявлено велику суму готівки, об’єкти нерухомості та автомобілі. Орієнтовна вартість виявленого сягає понад 82 мільйона гривень", - йдеться у повідомленні. 

Посадовцю та його підлеглому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 70 мільйонів та 7 мільйонів гривень відповідно. Наразі вони перебувають під вартою.

Обвинувачених відсторонили від займаних посад, а на виявлене майно накладели арешт.