На Одещині повідомили про підозру підряднику, який «зекономив» на ремонті покрівлі навчального закладу

Посадовець підробив документи та привласнив понад 160 тисяч гривень бюджетних коштів. Його дії слідчі кваліфікували за двома статтями Кримінального кодексу України. 

Про це повідомили у поліції.

Матеріали для перевірки фінансової дисципліни під час виконання будівельних робіт однією з приватних фірм надійшли до Подільського районного управління поліції з місцевої прокуратури.

Під час досудового слідства поліцейські встановили, що 32-річний підприємець, фірма якого займається в тому числі будівельними роботами, у серпні 2021 року уклав договір з Куяльницькою сільською радою на проведення капітального ремонту покрівлі однієї зі шкіл громади. Втім, підрядник не виконав роботи в повному обсязі, а в документації за два місяці з усього звітного періоду умисно завищив обсяг та вартість виконаних будівельних робіт, що не відповідали дійсності.

У такий спосіб підприємець отримав на свій рахунок з бюджету сільради суму, що була завищена більш ніж на 160 тисяч гривень, якою розпорядився на власний розсуд.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні службового підроблення, тобто внесені службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, а також у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 ст. 366 та ч. 2 ст. 191 Кримінального кодексу України. За скоєне правопорушнику загрожує покарання позбавленням волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Слідство триває під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури.