На озері Бурнас в Одеській області викрили браконьєра

У правопорушника вилучили незаконне знаряддя лову та сам улов. За незаконне зайняття рибним добувним промислом чоловіку загрожує до трьох років обмеження волі.

Про це повідомили у поліції.

30 вересня вранці під час патрулювання на березі озера Бурнас, що входить до складу Національного природного парку «Тузлівські лимани», поблизу сіл Садове та Базар'янка Тузлівської територіальної громади співробітники сектору водної поліції Білгород-Дністровського районного відділу поліції спільно з прикордонниками та екологами викрили місцевого чоловіка, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів.

На місце події правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу, яка вилучила у чоловіка дві ліскові сітки загальною довжиною 100 метрів та 98 одиниць кефалі загальною вагою майже шість кілограмів. Незаконний улов поліцейські передали на зберігання спеціалізованому підприємству.

Як зазначив начальник відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць, до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчі внесли відомості про подію за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України, якою кваліфікується незаконне зайняття рибним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду. В рамках провадження призначено судово-екологічну експертизу, за результатами якої буде визначено розмір завданої державі шкоди та буде вирішуватись питання щодо повідомлення фігуранту про підозру. Правопорушнику загрожує до трьох років обмеження волі.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури.