В Одесі затримали наркоторговця

40-річного чоловіка викрили під час збуту метадону. З незаконного обігу слідчі вилучили 16 згортків з наркотиком. Зловмиснику повідомили про підозру і обрали запобіжний захід. Йому загрожує до 10 років ув’язнення та конфіскація майна.

Про це інформує поліція.

Працівники відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 задокументували, як правопорушник на вулиці Олексія Вадатурського збув малознайомому чоловіку два згортки з метадоном. Правоохоронці вилучили його з обігу та експрес-тестом підтвердили належність до наркотичного засобу.

Крім цього, у зловмисника та за місцем його мешкання поліцейські вилучили гроші, отримані за продаж метадону, ще два пакунки з аналогічною речовиною та мобільний телефон з адресами «закладок», зроблених для «клієнтів». З виявлених схованок були вилучені ще 12 згортків з наркотиками.

Усі речовини поліцейські скерували на експертизу. Зі слів фігуранта, то є метадон, який він замовляв через інтернет і збував з рук в руки та шляхом «закладок».

Слідчі затримали правопорушника в процесуальному порядку. Раніше він вже потрапляв у поле зору правоохоронців – у Малиновському районному суді на розгляді відносно нього наразі знаходиться обвинувальний акт за аналогічні незаконні оборудки.

«За наявності достатніх доказів ми повідомили фігуранту про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також незаконному збуті наркотичного засобу, вчиненому повторно. Цей злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України та карається позбавленням волі на строк до 10-ти років з конфіскацією майна. За нашим клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Канал потрапляння до затриманого наркотичного засобу ми будемо встановлювати в ході подальшого досудового розслідування», - повідомив начальник слідчого відділення відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 Ярослав Клинч.