На Одещині ув’язнений виманив 20 тисяч гривень за неіснуючу автівку – йому загрожує ще три роки тюрми

Чоловік який відбуває покарання за крадіжки, влаштував нову аферу, розмістивши оголошення про продаж позашляховика. В результаті він отримав завдаток у 20 тисяч гривень, а після ігнорував покупця.

Про це повідомили у поліції.

До п’яти років ув’язнення, присуджених минулого року, правопорушнику можуть додати ще три.

54-річний одесит звернувся в поліцію за місцем мешкання і повідомив, що став жертвою афериста. Заявник знайшов в одній із соціальних мереж оголошення про продаж за привабливою ціною автомобіля «Toyota Land Cruiser», зв’язався з продавцем і за його умовою перерахував йому на картку завдаток у сумі 20 тисяч гривень. Після цього покупець знову подзвонив продавцеві, щоб домовитися про зустріч, однак той вже не відповідав на дзвінки.

Поліцейські встановили, що зловмисник з Ізмаїльського району, і передали матеріали тамтешнім колегам. Вже працівники Ізмаїльського районного відділу поліції спільно з оперативним відділом установи «Ізмаїльський слідчий ізолятор» встановили, що до шахрайства причетний 34-річний чоловік, який минулого року був засуджений до п’яти років позбавлення волі за пограбування та крадіжки.

Ув’язнений, використовуючи мобільний телефон, розмістив в інтернеті оголошення про продаж позашляховика, якого насправді не мав. Фото він взяв з аналогічних оголошень, а в описі зазначив, що в автівці є незначні технічні несправності і через це ціна нижча за ринкову – всього 40 тисяч гривень.

Щойно «продавцеві» зателефонував потенційний покупець, він запевнив його, що не показуватиме автівку іншим охочим, якщо той перерахує аванс у розмірі половини вартості транспортного засобу. А отримавши гроші, почав ігнорувати дзвінки від потерпілого.

З камери, де зловмисник відбуває покарання, правоохоронці вилучили в якості речового доказу його мобільний телефон з інформацією, що підтверджує причетність до шахрайства.

Слідчий Ізмаїльського районного відділу поліції Валентин Янков розповів, що чоловіку повідомили про підозру за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України. За заволодіння чужим майном шляхом обману, тобто шахрайство, зокрема вчинене повторно, правопорушнику загрожує до трьох років позбавлення волі.