Одесита засудили до шести років ув’язнення за крадіжку та спробу підкупу поліцейського

На початку року поліцейські викрили одесита у скоєнні крадіжки товару з супермаркету. Аби уникнути відповідальності за майновий злочин, чоловік вирішив «домовитись» із начальником відділення слідчого відділу поліції. Щоб справа не дійшла до суду, він пообіцяв правоохоронцю 1000 доларів грошової винагороди.

Про це інформують у Нацполіції.

Поліцейський повідомив працівникам Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції про корупційну пропозицію. Одразу після передачі обіцяної суми «відкупних» правоохоронці затримали чоловіка у службовому кабінеті поліцейського, а гроші вилучили. За клопотанням слідчих суд обрав правопорушнику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Правопорушник вже має чотири судимості за майнові злочини, за останній з яких наприкінці минулого року отримав покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном три роки.

Чоловіку висунули обвинувачення за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій повторно, в умовах воєнного стану, а також за ч. 3 ст. 369 того ж кодексу – у пропозиції службовій особі, яка займає відповідальне становище, надати їй неправомірну вигоду, а так само наданні такої вигоди за вчинення службовою особою, яка займає відповідальне становище, в інтересах того, хто пропонує та надає таку вигоду, будь якої дії з використанням службового становища.

Обвинувальний акт правоохоронці скерували до суду. Дослідивши отримані докази, суд визнав обвинуваченого винним і призначив йому покарання у вигляді шести років позбавлення волі, приєднавши частину невідбутого покарання, отриманого за попередній майновий злочин. Крім того, суд визначив долю грошей, які були долучені до справи у якості речових доказів, постановивши конфіскувати їх у власність держави.