В Одесі фельдшера, який приїхав на виклик, звинуватили у пияцтві: чоловік має особливості мовлення через інсульт

В Одесі фельдшера швидкої медичної допомоги Юрія Луньова звинуватили у пияцтві, коли він приїхав на виклик. Чоловіка зняли на відео й поширили у соцмережах.

Як повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер, насправді ж медик має особливості мовлення, що є наслідком раніше перенесеного інсульту.

Юрій Луньов пояснив це автору ганебного відео, при цьому був змушений виправдовуватися та телефонувати диспетчеру, доповідаючи про інцидент. Фельдшер вислухав на свою адресу нецензурну лайку та образи від «пацієнта».

У Центрі екстреної допомоги та медицини катастроф Одеської області зазначили, що це не перша конфліктна ситуація. В липні Юрія навіть забрали до відділку поліції, де він пройшов експертизу, яка показала негативний результат на алкоголь. Цього ж разу заявники також вимагали експертизи, яка, відповідно до діючої процедури, є платною послугою. Сплачувати за неї вони відмовились і вирішили піти іншим шляхом — опублікувати змонтоване відео зі своїми коментарями у телеграм каналі.

"Поки «диванні експерти» займаються ганебним цькуванням, Юрій Анатолійович продовжує щодня рятувати життя, попри всі труднощі та свій діагноз. Людина, яка має за плечима 30 років роботи, заслуговує на повагу!", - написав очільник ОВА.

Олег Кіпер закликав телеграм-канали видалити відео та вибачитися перед Юрієм Луньовим.

Партнерський спецпроект
11:18, Вчора