Наркотики власного виробництва: на Одещині трьом чоловікам загрожує до 5 років обмеження волі

Слідчі вилучили у чоловіків більше пів кілограма наркотичного засобу. Зловмисникам повідомили про підозру. Матеріали відносно двох вже скеровані до суду.

Про це повідомили у Нацполіції Одещини.

Правопорушники – чоловіки віком 51, 37 та 28 років з Болградського та Роздільнянського районів.

Провівши за місцями їх мешкань санкціоновані обшуки, слідчі територіальних підрозділів поліції виявили загалом майже 600 грамів канабісу, обіг якого обмежено. Належність вилучених речовин до зазначеного наркотичного засобу та вагу в подальшому було підтверджено експертними висновками.

В ході досудових розслідувань, розпочатих за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України під процесуальним керівництвом Болградської та Роздільнянської окружних прокуратур, поліцейські встановили, що двоє фігурантів власноруч виготовили канабіс: один із дикоростучих конопель, які виявив на околиці населеного пункту, другий – зі своїх насаджень. Третій придбав готове наркотичне зілля за допомогою одного з месенджерів.

Усім чоловікам наркотик потрібен був для власного вживання.

Слідчі повідомили правопорушникам про підозру, залежно від скоєного, у незаконному виготовленні, придбанні, перевезенні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту. Досудові розслідування відносно двох жителів Роздільнянського району вже завершені і обвинувальні акти скеровані до суду. Слідство щодо жителя Болградського району ще триває.

Правопорушникам загрожує до п’яти років обмеження волі.