Мешканець Одещини отримав чотири роки позбавлення волі за вирощування конопель

У травні співробітники Березівського районного відділу поліції отримали інформацію про незаконне вирощування наркотиковмісних рослин жителем району. На присадибній ділянці домоволодіння чоловіка, слідчі виявили 15 кущів конопель, що дбайливо оброблялися, а в господарському приміщенні – 400 грамів наркотичного засобу канабісу, виготовленого із вирощених конопель минулого року.

Про це інформує поліція Одещини.

Правоохоронці встановили, що чоловік використовував наркотичний засіб для власного вживання.

Усе зілля слідчі скерували на експертизу, яка підтвердила його наркотичний вміст та вагу.

«Зібравши достатньо доказів, ми висунули фігуранту обвинувачення за ч. 1 ст. 309 та ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України – у незаконному придбанні, виготовленні і зберіганні наркотичних засобів без мети збуту, а також у незаконному посіві та вирощуванні конопель особою, яка раніше вчиняла кримінальне правопорушення, передбачене статтею 309 Кримінального кодексу України. Закінчивши досудове розслідування, яке тривало під процесуальним керівництвом Березівської окружної прокуратури, обвинувальний акт ми скерували до суду», - прокоментував начальник слідчого відділу Березівського районного відділу поліції Назарій Кучмій.

Суд дослідив отримані докази, визнав обвинуваченого винним та призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з іспитовим строком два роки.

Протягом випробувального терміну засуджений повинен періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання та роботи, не виїжджати за межі України без погодження. У разі порушення цих обов’язків чоловіку може загрожувати реальне ув’язнення.