MoreСобакFest в Одесі: благодійний фестиваль для тварин з інвалідністю

В Одесі у парку Марка Твена відбувся перший фестиваль MoreСобакFest, присвячений тваринам з особливими потребами. Попри дощ, він зібрав величезну кількість учасників, які показали своїх улюбленців, взяли участь в активностях та об'єдналися, щоб підтримати інших.

На фестивалі було одразу декілька локацій: від чипування, каністерапії та зоопсихолога до зон одеських притулків та центра адопції.

Наприклад, можна було познайомитися з особливими тваринами, яких спеціально привезла волонтер Оксана Станіславчик. В її притулку зараз живуть 35 собак, більша частина — з інвалідністю.

Поряд з Оксаною постійно знаходиться молода вівчарка Діна, що пересувається з візочком. Вона пережила вогнепальне поранення хребта і важкі операції. Від них не відстає невелика Куколка, яку господарі принесли на присипання після ДТП. Альф теж потрапив під машину: покинутий господарями, два тижні чекав на допомогу у селі. Його встигли забрати волонтери.

«Попри всі жахи, ці собаки не втратили довіру та любов до людей. Щобільше, мені було дуже приємно, що на фесті було стільки уваги для них – людям цікаво, вони здивовані, що так можуть турбуватися про незвичних тварин», — поділилась Оксана.

Організатори фестивалю — благодійний фонд «Тримай». Ініціативу одеських волонтерів підтримала громадські організації "Animal SOS Odessa”, Фонд «Особлива Молодь України» та інші.

Мета фестивалю — показати, що тварини з особливостями — це не лише нормально, але й красиво.

«Ми транслюємо, як важливо приймати таких тварин у суспільстві та захищати. Ну і звісно, завдяки нашим гостям і партнерам ми назбирали допомоги для притулків. Дві вантажівки з кормом вже вирушили в притулки — все це завдяки пожертвам учасників заходу. А ще завдяки нашим партнерам кожен учасник фестивалю отримав гарний подарунок» — додає голова БФ «Тримай» Юлія Федорова.

Гості фестивалю побачили особливих тварин і вихованців притулків, виступи кінологів, а ще показали своїх домашніх чотирилапих. Понад 100 пухнастих і лисих, маленьких і величезних, метисів і породистих собак взяли участь в дефіле разом зі своїми власниками.