В Одесі жінці, яку затримали з 95 згортками метадону загрожує до 10 років в'язниці

В Одесі поліція затримала жінку, яка отримала посилку з 95 згортками метадону, купленого через інтернет. Наркотик загальною вагою понад 8,7 грамів вона планувала збувати. Жінка раніше вже була засуджена за аналогічні злочини, тепер їй загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомили у ГУНП Одещини.

Співробітники управління карного розшуку ГУНП в Одеській області затримали зловмисницю на Італійському бульварі в Одесі, коли вона отримала посилку з незаконним «товаром», придбану у незнайомця з інтернету. Викликана на місце події слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції вилучила з сумки жінки 95 згортків з обмеженим в обігу наркотичним засобом метадоном загальною вагою понад 8,7 грама, який вона планувала збувати. Походження та вагу наркотика в подальшому було підтверджено експертним висновком. Крім того, поліцейські вилучили у правопорушниці та долучили до справи в якості речового доказу мобільний телефон, який вона використовувала для проведення незаконних оборудок.

«Фігурантка раніше була засуджена за незаконне придбання та зберігання наркотиків без мети збуту, за що суд дав їй можливість виправитись на волі. Втім, належних висновків громадянка не зробила, натомість придбала наркотичну речовину для реалізації. Тож зараз ми висунули правопорушниці обвинувачення за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, а саме у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту наркотичного засобу у великих розмірах особою, яка раніше вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ст. 309 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано до суду. Обвинувачена перебуває у слідчому ізоляторі. Їй загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво у справі здійснювала Приморська окружна прокуратура міста Одеси», - розповіла слідча відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 Олена Шевцова.