Одного підлітка вбив, а іншого поранив: на Одещині покарають 17-річного хлопця

Поліцейські завершили розслідування справи 17-річного хлопця, який вбив підлітка та поранив його товариша. Слідчі скерували до суду обвинувальний акт за двома статтями Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує до 15 років ув’язнення.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

Подія сталася вночі 10 червня в одному з сіл Любашівської ОТГ Подільського району. Про неї поліцейським повідомили медики, які виїхали за викликом. Прибувши на місце, слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції виявила неподалік автобусної зупинки тіло місцевого 15-річного юнака з ножовими пораненнями. Ще одного постраждалого такого ж віку з ножовим пораненням ноги "швидкою" доправили до лікарні.

"Поліцейські в ході досудового розслідування встановили, що на зупинці громадського транспорту знаходилась група місцевих підлітків, серед яких був 17-річний хлопець з іншої області. Коли повз них проходили двоє 15-річних тутешніх юнаків, останній попросив у них закурити, а почувши відмову, кинувся на одного з них з ножем, спричинивши йому смертельні поранення. Другий, який намагався відштовхнути нападника від товариша, теж отримав удар ножем по нозі. Зловмисника поліцейські розшукали у знайомого і затримали в процесуальному порядку. Надалі на період слідства суд за клопотанням слідчих обрав фігуранту запобіжний захід у вигляд тримання під вартою", - йдеться у повідомленні.

Судово-медична експертиза встановила, що причиною смерті потерпілого став травматичний шок, спричинений множинними колото-різаними ранами грудної клітки і живота з ушкодженням внутрішніх органів. Травми іншого потерпілого спеціалісти кваліфікували як легкі тілесні ушкодження, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

"На підставі зібраних доказів ми висунули правопорушнику обвинувачення в умисному протиправному заподіянні смерті іншій людині та умисному легкому тілесному ушкодженні, що спричинило короткочасний розлад здоров’я. Ці злочини кваліфікуються за ч. 1 ст. 115 та ч. 2 ст. 125 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене їхніми санкціями, - 15 років позбавлення волі. Досудове слідство ми завершили і обвинувальний акт скерували до суду, який ухвалить вирок. Державне обвинувачення в суді підтримується Любашівською окружною прокуратурою", - підбив підсумки начальник Подільського районного управління поліції Олег Жуковський.

Читайте також: Вбив підлітка за відмову дати цигарку: в Одесі затримали харків’янина, - ВІДЕО

Партнерський спецпроект
15:00, Сьогодні