Жителя Одеси затримали за наругу над Державним Прапором України, - ФОТО

Поліцейські затримали 23-річного молодика, який вчинив наругу над Державним Прапором України та крадіжку в пункті обміну валют. Дії зловмисника кваліфіковано за двома статтями Кримінального кодексу України. Йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

До поліцейських звернулися військовослужбовці Національної гвардії України, які повідомили, що близько опівночі на Європейській площі помітили незнайомця, який підпалює синьо-жовті прапорці та висловлює незрозумілі вислови біля великого стяга.

"Під час огляду місця події поліцейські вилучили понад 50 фрагментів прапорців з термічними пошкодженнями. Зловмисника доставили до територіального підрозділу поліції для встановлення його особи та всіх обставин скоєного. Правопорушником виявився 23-річний житель Одеси. Зі слів останнього, він підпалив прапорці у пам’ять про полеглих захисників, бо в такий спосіб молився за мир в Україні.

Раніше молодик вже притягувався до адміністративної відповідальності за куріння тютюнових виробів та розпивання алкогольних напоїв у заборонених місцях. А також порушував комендантську годину, за що законодавством досі не передбачена відповідальність", - зазначили в поліції.

Крім цього, поліцейські встановили, що цей же молодик причетний до крадіжки в обмінному пункті на вулиці Рішельєвській, про яку їм повідомили співробітники установи.

"Перебуваючи в приміщенні обмінника, юнак помітив на стіні планшетний пристрій для самостійного підрахунку клієнтами обмінної суми, зірвав його і втік. Наразі поліцейські встановлюють місцезнаходження викраденого майна", - розповіли правоохоронці.

Дії зловмисника кваліфіковано за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами);
  • ч. 4 ст. 185 (крадіжка, скоєна в умовах воєнного стану).

Фігурант затриманий. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Згідно із чинним законодавством, правопорушнику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Партнерський спецпроект
15:00, Сьогодні