На Одещині запрацювали ще два «Класи безпеки»

Відкрили спеціалізовані кабінети у Савранському та Зеленогірському ліцеях Подільського району. Перші заняття з учнями в них провели ювенальні поліцейські та офіцери освітньої безпеки спільно з рятувальниками.

Про це розповіли у ГУНП в Одеській області.

Для кращого сприйняття здобувачами освіти інформації новостворені безпекові класи облаштували за зональним принципом. В кожному куточку є тематичні стенди, друкована продукція, настільні ігри, макети, за допомогою яких можна ознайомитися з корисною інформацією, змоделювати небезпечні ситуації і обговорити алгоритм правильних дій. Наявність відеотехніки дає можливість переглядати навчальні відеоматеріали, а обговорювати їх можна у зонах психологічної розгрузки та відпочинку.

Поліцейські разом із колегами з Державної служби України з надзвичайних ситуацій і командами юних рятувальників нагадали ліцеїстам, як поводитись при виявленні вибухонебезпечних предметів і при оголошенні сигналу «Повітряна тривога», закликали не покидати приміщення укриття до сигналу «Відбій».

Також правоохоронці закликали дітей не забувати про правила дорожнього руху.

«Перед тим, як переходити проїзну частину, слід пересвідчитися у відсутності транспортний засобів, що наближаються. А для того, щоби водії побачили вас завчасно в умовах недостатньої видимості та в темну пору доби, використовуйте світловідбиваючі елементи на одязі або шкільних рюкзаках, а також на велосипедах і самокатах. Пам’ятайте: уважність та дотримання правил дорожнього руху вбереже вас від небезпек», - сказали наостанок офіцер служби освітньої безпеки Вікторія Гребенюк та ювенальна поліцейська Алла Ігнатовська.

Партнерський спецпроект
15:02, Сьогодні
Партнерський спецпроект
15:00, Вчора