Судитимуть двох жителів Одещини, які допустили ДТП і травмування інших учасників дорожнього руху

Слідчі висунули правопорушникам обвинувачення і скерували матеріали до суду. Водіям загрожує обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Про це повідомили у ГУНП в Одеській області.

Одна дорожньо-транспортна пригода сталася в Ізмаїлі в травні. Щодо неї поліцейські встановили: водій автомобіля «Nissan», звертаючи з проспекту Мира на вулицю Кишинівська, не помітив чоловіка, який рухався на велосипеді в попутному напрямку праворуч від нього, і зіткнувся з ним. Унаслідок цього велосипедист зламав руку.

Друга автопригода сталася в Ізмаїлі наприкінці червня на перехресті вулиць Ігоря Сікорського та Хотинської. Щодо неї поліцейські встановили: керманич автомобіля «Skoda», виїжджаючи з другорядної дороги на головну, не пропустив водія мотоцикла, який їхав по головній дорозі і мав перевагу в русі. Унаслідок зіткнення транспортних засобів 17-річна пасажирка двоколісника отримала перелом ключиці.

Перевірка усіх керманичів на стан сп'яніння показала, що вони були у тверезому стані. А згідно з висновками судово-медичних експертиз, отримані потерпілими тілесні ушкодження відносяться до категорії середньої тяжкості.

«Після проведення низки довготривалих експертиз та інших слідчих заходів ми висунули фігурантам обвинувачення за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту, що спричинило потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження. Досудове розслідування проваджень, що тривало під процесуальним керівництвом Ізмаїльської окружної прокуратури, ми завершили і обвинувальні акти скерували до суду. Згідно з чинним законодавством, правопорушникам загрожує обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на той самий строк. Вони свою провину визнали та відшкодували потерпілим заподіяні збитки», - розповів старший слідчий слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Федір Чифліклій.

Партнерський спецпроект
15:02, Сьогодні