На Одещині судитимуть трьох чоловіків за систематичне домашнє насильство

Один чоловік кривдив матір, інші двоє – співмешканок. Обвинувальні акти відносно правопорушників скеровані до суду. За скоєне їм загрожує до двох років позбавлення волі.

Про це повідомили у поліції.

Безробітний 44-річний житель Степанівської ОТГ зловживав алкогольними напоями, а після пияцтва висловлювався на адресу 70-річної матері нецензурною лайкою, принижував стареньку, робив її життя нестерпним.

А 50-річний житель тієї ж громади ображав 50-річну співмешканку, коли мова заходила за матеріальне становище їхньої сім’ї та небажання чоловіка допомагати жінці покращувати спільний добробут.

Ще один 32-річний чоловік з Лиманської громади ніде не працював, зловживав спиртними напоями і кривдив 34-річну співмешканку через те, що йому не подобалися її зауваження щодо пияцтва та неробства.

Потерпілі неодноразово зверталися по допомогу до правоохоронців, аби ті вплинути на агресорів. Поліцейські поставили чоловіків на профілактичний облік, складали відносно них протоколи за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та виносили їм термінові заборонні приписи. Суд визнавав кривдників винними й призначав стягнення у вигляді штрафу.

«Втім, поведінка чоловіків не змінювалася, протиправні дії усіх набули систематичного характеру. Відтак, після чергових звернень жінок та збору доказів, ми висунули правопорушникам обвинувачення в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства щодо осіб, з якими винні перебувають у сімейних та родинних відносинах, що призводить до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілих. Досудові розслідування, які тривали під процесуальним керівництвом Роздільнянської окружної прокуратури, ми завершили і обвинувальні акти за ст. 126-1 Кримінального кодексу України скерували до суду. Тепер за скоєне чоловікам загрожує до двох років позбавлення волі», - повідомила старша слідча Роздільнянського районного відділу поліції Римма Мачулко.