В Одесі захворюваність на ГРВІ та грип перебуває значно нижче за епідпоріг

За даними Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України, за минулий тиждень на ГРВІ та грип захворіли 2626 одеситів, серед яких 80,1% становили діти віком до 17 років.

Про це повідомили у міськраді.

Інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ та грип в Одесі нижчий за епідпоріг на 50,3%, що відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

На COVID-19 протягом останнього тижня захворіли чотири мешканці Одеси, всі — діти віком до 17 років.Захворюваність на гострі кишкові інфекції в Одесі за минулий тиждень знизилася на 16,6%, порівняно з попереднім тижнем, і склала 80 випадків, з яких 63,7% - діти.

Захворюваність на гострі кишкові інфекції, вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалася поодинокими випадками. Випадки кору, дифтерії, краснухи, правця не зареєстровані.

Як поінформували фахівці Центру контролю та профілактики хвороб, протягом останнього тижня зафіксовано дев'ять випадків захворювання на кашлюк - вісім у дітей і один у дорослої особи.

Медики нагадують, що для ефективного захисту від кашлюку діти мають отримати щеплення у віці 2, 4, 6 і 18 місяців. Зазвичай протикашлюковий компонент входить до складу комплексних вакцин, які також забезпечують захист від дифтерії та правця. Дитячі міські поліклініки Одеси забезпечені достатньою кількістю вакцини АКДП проти кашлюку, дифтерії та правця. Щеплення безоплатне, для проведення вакцинації слід звертатися до педіатра, з яким укладено декларацію.