На Одещині двоє «татусів» намагались підкупити прикордонників, аби потрапити до Молдови

На Одещині двоє чоловіків намагались дати хабарі прикордонникам Білгород-Дністровського загону, аби одного зарахували до «клубу багатодітних татусів», а іншому «легалізували» втрачений документ.

Про це повідомили у ДПСУ.

У пункті пропуску «Старокозаче» 41-річний чоловік намагався виїхати до Молдови, видаючи себе за багатодітного батька. Під час проходження паспортного контролю він надав для перевірки три свідоцтва про народження дітей, які нібито народились в Азербайджані. Однак, під час перевірки, інспектор прикордонного контролю виявив, що два з них місять ознаки підробки. Зрозумівши, що перетнути українсько-молдовський кордон не вдасться, подорожній намагався «владнати» ситуацію, запропонувавши прикордоннику неправомірну грошову винагороду в розмірі 500 доларів США.

В іншому випадку, в пункті пропуску «Паланка-Маяки-Удобне», прикордонники вилучили закордонний паспорт 57-річного багатодітного татуся, який згідно з базами даних рахується як викрадений, або втрачений. Чоловік повідомив, що нічого про цей факт не знає. Аби охоронці кордону «закрили очі» на обставини та пропустили його за кордон, чоловік вирішив підкупити охоронця кордону, запропонувавши хабар у розмірі 500 доларів США.

Від пропозицій «татусів» військовослужбовці категорично відмовились. Співробітники відділу внутрішньої та власної безпеки по Білгород-Дністровському прикордонному загону ГВ ВВБ «Південь» направили відносно чоловіків повідомлення до Національної поліції про виявлення ознак злочинів, передбачених за ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» та ст. 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».