Трьох жителів Одещини судили за знущання над жінками

Троє жителів Одещини отримали вироки суду за систематичне домашнє насильство. Усі правопорушники ображали дружин, за що були засуджені до обмеження та позбавлення волі з іспитовим строком. Крім того, вони повинні будуть пройти програму для кривдників.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

Правоохоронці розповіли, що 58-річний чоловік з Болградського району кривдив дружину, коли вона просила його не вживати алкогольні напої, а влаштуватися на роботу. Ще один чоловік 55-ти років з того ж району ображав дружину під час побутових непорозумінь. А від 34-річного чоловіка з Подільського району жінка потерпала як у шлюбі, так і після розлучення, коли той зловживав алкогольними напоями і дебоширив. Потерпілі постійно чули у свій бік нецензурну лайку, образи, принижування та погрози побиттям.

Про агресивну поведінку чоловіків вони повідомляли в поліцію. Правоохоронці поставили кривдників на профілактичний облік, складали відносно них відповідні протоколи про адміністративні правопорушення, виносили термінові заборонні приписи, проводили профілактичні бесіди, а суд призначав правопорушникам покарання у вигляді штрафів. Проте поведінка чоловіків не змінилася, і після чергового звернення потерпілих, слідчі розпочали кримінальні провадження.

Фігурантам висунули обвинувачення в умисному систематичному вчиненні психологічного насильства. Обвинувальні акти були скеровані до суду, який визнав правопорушників винними і призначив їм покарання. Жителям Болградщини – у вигляді обмеження волі строком на 1 рік з іспитовим строком 1 рік, а жителю Подільщини – у вигляді позбавлення волі строком на 1 рік з іспитовим строком 1 рік.

Партнерський спецпроект
13:00, Сьогодні