Стріляв в дитину, тварин, будівлю: 73-річний житель Одещини постане перед судом, - ФОТО

На Одещині судитимуть 73-річного чоловіка, який у нетверезому стані стріляв з пневматичного револьвера в дитину, тварин, будівлю. Від дій зловмисника ніхто не постраждав. Слідчі висунули фігуранту обвинувачення в хуліганстві. Йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП.

Житель Кілії у серпні цього року вчинив стрілянину в місті, про яку в поліцію сповістили свідки, які живуть по сусідству з фігурантом. Прибувши за викликом, правоохоронці розшукали правопорушника і вилучили в нього зброю. А в ході досудового розслідування вдалося встановити, що 73-річний чоловік у стані сп’яніння з вулиці здійснив постріли через паркан сусідів у бік їхнього домоволодіння, намагаючись влучити в собак, які нібито заважали відпочивати.

Йдучи з місця злочину, пенсіонер влаштував конфлікт з незнайомкою і вистрілив у будівлю поряд розташованого магазину та попрямував на дитячий майданчик, де прискіпався до двох неповнолітніх дівчат. Одна з них втекла, що обурило зловмисника, і він направив зброю в її бік та натиснув на гачок, втім сталася осічка. Інша дівчина залишилася. Під час спілкування з нею, поліцейські й затримали правопорушника.

Ні люди, ні тварини від протиправних дій чоловіка не постраждали. Окрім пневматичного револьвера, що містив один набій, слідчі вилучили також гільзи із місць, де зловмисник стріляв. Усі речові докази скерували на експертизу.

Начальника відділення поліції № 2 Ізмаїльського районного відділу поліції Олександр Паюк повідомив, що суд на час слідства обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. А після проведення експертних досліджень та інших слідчих заходів, на підставі зібраних доказів, слідчі висунули правопорушнику обвинувачення в хуліганстві.

Партнерський спецпроект
13:00, Сьогодні