20-річний житель Одеського району викрав чужий мопед

Подія сталася 23 жовтня у місті Теплодар. Поліцейські встановили, що 20-річний місцевий житель, блукаючи у комендантську годину, за порушення якої законодавством досі не передбачена відповідальність, шукав дармову наживу. Так, заглядаючи у під’їзди багатоповерхівок, зловмисник натрапив на мопед.

Про це пише поліція.

Він відкотив його додому до знайомого, де залишив у гаражному приміщенні на тимчасове зберігання.

Своїми діями правопорушник спричинив потерпілому збитки на суму 10 тис. грн.

Наступного дня власник мопеда виявив його відсутність та звернувся по допомогу до територіального підрозділу поліції. Впродовж декількох годин поліцейські розшукали правопорушника та транспортний засіб.

Своєї причетності до скоєного молодик не заперечував і зізнався, що хотів деякий час покататися на ровері, а згодом продати. Мопед слідчі вилучили в якості речового доказу.

«Ми затримали фігуранта в процесуальному порядку і за наявності достатніх доказів повідомили йому про підозру в незаконному заволодінні транспортним засобом. Згідно з ч. 1 ст. 289 Кримінального кодексу України, правопорушнику загрожує до п’яти років позбавлення волі. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Слідство триває під процесуальним керівництвом Біляївської окружної прокуратури», - повідомив слідчий у справі Олег Мерцалов.

Партнерський спецпроект
17:00, Вчора