Аграрії Одещини продовжують посів озимих культур, забезпечуючи стабільність майбутнього врожаю та продовольчу безпеку регіону й країни.
Про це повідомив очільник ОВА Олег Кіпер.
Аграрії Одеської області продовжують невтомно працювати, аби забезпечити стабільність агропромислового комплексу та створити міцний фундамент для урожаю 2025 року. Їхні зусилля спрямовані на зміцнення продовольчої безпеки не лише регіону, а й усієї країни.
План під урожай 2025 року – 760 тис. га озимих зернових, зокрема:
560 тис. га озимої пшениці;
200 тис. га озимого ячменю;
100 тис. га озимого ріпаку.
На сьогодні аграрії вже посіяли 43,4% від плану озимих зернових, серед яких:
- 290 тис. га озимої пшениці (51,8% від прогнозу) - 40 тис. га озимого ячменю(20% від прогнозу)
Крім того, озимий ріпак уже посіяно на площі 150 тис. га, що становить 150% від запланованого
«Ці показники свідчать про серйозний підхід сільгосппідприємств до розвитку галузі та готовність працювати навіть в складних умовах. Наші аграрії – справжні герої, що закладають основу стабільного майбутнього», - зазначив Олег Кіпер.