Постійне обстріл ракетними та артилерійськими системами російськими агресорами міст і селищ України можуть призвести до тривалого знеструмлення населених пунктів країни, т.зв. повного блекауту. Тому варто заздалегідь подбати про резервне освітлення. Звичайно, краще мати в запасі кілька джерел світла.

Типи ліхтарів

Вочевидь, у разі джерелом світла можуть бути сірники, магазинні чи саморобні свічки. Однак останні не мають великої тривалості горіння, та й відкритий вогонь може випадково спричинити пожежу. Тому варто надати значення батарейним та акумуляторним ліхтарям. Останні іноді наділені опцією повербанку, що допоможе тримати батарею ноутбука чи смартфона у робочому стані, щоб швидко знайти казино поповнення від 5 грн та зірвати куш.

Рекомендується розглянути деякі типи ліхтарів:

  1. Ручною вважається найпопулярнішим джерелом світла. Невеликий та легкий інструмент зручно утримувати однією рукою. Моделі позначаються як розмірами, а й потужністю, додатковими характеристиками. Для зручного перенесення оснащуються додатковою петлею на зап'ястя або поєднаною з пристроєм ручкою.

  2. Налобний стане в нагоді під час ремонту обладнання або знаходженні на вулиці при зайнятих обох руках. Джерело світла має головне кріплення у формі резинок. Промінь світла постійно спрямований у бік повороту голови. Випускається з різними гальванічними елементами – батарейками та акумуляторами.

  3. Універсальний поєднує ручні зразки та ліхтарі-лампи – потужні освітлювальні апарати. позитивними властивостями відзначається легка експлуатація, відносно низька вартість пристрою. Остання характеристика залежить від функціоналу та додаткових нюансів. Подібні освітлювачі успішно використовуються при короткочасних відключеннях електроенергії, щоб висвітлити житло. Універсальний ліхтар не має великої дальності світлового променя.

  4. Тактичний зовні нагадує циліндр із вузькою ручкою для носіння. Подібний вид наділений такими характеристиками:

  • ударостійкий пластиковий корпус;

  • повну водозахищеність;

  • конкретний діаметр для можливої установки на вогнепальну зброю;

  • високий рівень світлового потоку.

Кемпінговий забезпечує кругове освітлення завдяки широкому розсіяному променю світла. Підійде для відкритих майданчиків, наметового біваку.

Який ліхтар потрібен для дому

Перед придбанням пристрою необхідно визначитися з метою придбання формою його використання. Для освітлення в будинку найкращим варіантом стане універсальна або кемпінгова модель на акумуляторі або батареї, а краще з двома джерелами живлення. Для виходу за межі житла можна зупинитися на лобовому або тактичному вигляді освітлення, що допоможе легко орієнтуватися в темних місцях.

Придбавши модуль освітлення, необхідно звернути увагу на такі особливості:

  • матеріалом корпусу може бути ударостійкий пластик, легкий металевий сплав або водозахищений варіант, що визначається умовами експлуатації;

  • потужність променя говорить про дальність світіння, яке при посиленні споживає більше електроенергії, тому варіант на 30 люмен висвітлить попереду подорожнього дорогу на 20 метрів, потужність тактичного пристрою буває на порядок вище;

  • світлодіодні лампи набагато економічніші в порівнянні з люмінесцентними та розжарювання;

  • прості зразки мають два режими роботи – вкл/викл, тоді як більш удосконалені енергозберігаючим, розсіяним світлом та стробоскопом;

  • тип живлення краще вибирати акумуляторний, що забезпечує при ємності гальваніки 2000 мАг, щонайменше 12 годин безперервного горіння.

Методом підзарядки буває прикурювач в салоні автомобіля, кабель USB або домашня електромережа. Однак не завадить наявність повербанку.