Кіберспорт – це змагання на платформах різних відеоігор, де гравці можуть знаходитися на полі бою індивідуально чи в команді. Чемпіонати транслюють на широку аудиторію в мережі в режимі реального часу. Такі ігри збирають коло екранів велику кількість прихильників по всьому світу. Щоб зрозуміти, як потрапити в кіберспорт, потрібно знати його особливості, вивчити всі нюанси доволі нового виду спорту.

Хто такий кіберспортсмен?

Кіберспортсмен – це гравець, який бере участь у турнірах, змаганнях з відеоігор та отримує гроші за успішні виступи. Багато хто починає свій шлях у цьому напрямку з Водафон казино, а згодом захоплення переростає в роботу.

Вік кіберспортсменів сьогодні від 18 до 29 років приблизно. Багато з них починають виступати на професійних майданчиках вже з 13-14 років. Склад команд часто змінюється. Якщо контракт дозволяє, то спортсмени вільно переходять з однієї команди до іншої. У кожного гемблера є свій індивідуальний рейтинг. Він складається з загальної суми, яку заробив гравець за час своїх виступів.

Любителі та професіонали

Головна відмінність любителів від професіональних спортсменів – заробіток. Любителі сідають за комп’ютер тільки задля того, щоб отримати задоволення від гри. Кіберспортсмени ставляться до ігор як до основної роботи та роблять її джерелом заробітку. Варто зазначити, що призові фонди можуть складатися з приголомшливих сум.

Професійний геймер проводить у грі більшість свого часу. він:

  • розвиває швидкість реакції;
  • розвиває пам'ять;
  • постійно підвищує професійний рівень.

В цьому виді спорту дуже велика конкуренція. Молоді спортсмени буквально «наступають на п’ятки» тим, кого вчора весь світ визнав успішним гравцем. Своє місце під сонцем потрібно вміти втримати. Гравці постійно аналізують свою роботу. Вони буквально вчаться на минулих помилках та стараються оминати їх в майбутньому. Щоб досягти успіху в кіберспорті потрібно навчитися ставитися до гри, як до основної роботи та вміти працювати на перспективу.

Організація робочого простору

Щоб пройти весь шлях від початківця до професіонала, потрібно мати базові складові:

  • комп’ютер з гарним монітором;
  • якісну «мишу»;
  • стабільне з’єднання з інтернетом.

Особлива увага приділяється організації робочого місця. Стіл має бути зручної висоти. За ним спортсмен проводить більшу частину робочого часу. Крім того, потрібно купити зручне крісло, навушники високої якості. Як тільки любитель переходить в розряд професійних гравців і його помічають організатори команди, вони беруть всі розходи на себе. Перельоти, добові виплати та готелі оплачують спонсори. Майже всі великі компанії практикують виплату заробітної плати своїм гравцям. Вони слідкують за тим, щоб їх не переманювали.

Як стати кіберспортсменом?

Перехід гравця з любителів до професіоналів має декілька етапів, кожен з яких потребує сил та терпіння. Новачок має обрати гру, в якій він стане спеціалістом. Важливо досконало розбиратися у своєму напрямку. Якщо улюбленої гри немає, можна подивитися на рейтинг ігор, які в цій галузі користуються популярністю.

Кар’єру можна будувати як одинак, чи розглядати команду роботу. Обидва напрями мають свої переваги та недоліки. Гарний спеціаліст ніколи не залишиться без уваги. Чим більше пропозицій – тим вищі гонорари. Шлях в кіберспорті важкий, але його можна подолати, якщо точно зрозуміти, куди йти.