• Головна
  • Збитків на 16,4 млн грн: на Одещині викрили корупційні злочини депутата облради
16:26, 30 квітня
Надійне джерело

Збитків на 16,4 млн грн: на Одещині викрили корупційні злочини депутата облради

Збитків на 16,4 млн грн: на Одещині викрили корупційні злочини депутата облради

Служба безпеки спільно з НАБУ та САП викрила нові корупційні злочини організованої групи на чолі з депутатом Одеської облради.

Про це повідомило Управління СБ України в Одеській області.

Зловмисники завдали державі 16,4 млн грн збитків на облаштуванні вуличного освітлення однієї з територіальних громад Одещині впродовж 2018-2020 років. Наразі викрито завдання 10,4 млн грн збитків, завдання ще 6 млн грн збитків викрили у листопаді 2023 року.

За даними слідства, депутат Одеської обласної ради VII скликання організував укладання договорів між селищним головою тергромади та підконтрольною йому фірмою в обхід тендерних процедур.

Учасники оборудки штучно розділили предмет закупівлі на частини, кожна з яких за вартістю робіт не перевищувала 1,5 млн грн. Це дозволило ділкам укласти договори без використання електронної системи закупівель, завищити вартість продукції у понад 6 разів та внести до актів виконаних робіт недостовірні дані щодо їх обсягів.

На підставі зібраних доказів трьом членам організованої групи повідомлено про підозру. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

В повідомленні нагадали, що раніше одного з фігурантів вже було викрито на завданні збитків при ремонті і будівництві об’єктів комунальної та соціальної інфраструктури, а також рейдерському захопленні землі в регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини #СБУ
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...