• Головна
  • Як не купити втоплений автомобіль із США: основні сервіси та прийоми визначення «утопленників»
Новини компаній
11:00, 7 травня

Як не купити втоплений автомобіль із США: основні сервіси та прийоми визначення «утопленників»

Новини компаній
Як не купити втоплений автомобіль із США: основні сервіси та прийоми визначення  «утопленників», фото-1

Як не купити утоплений автомобіль із США: досліджуємо всі можливі методи визначення «утопленика»

У Північній Америці повені, цунамі та інші стихійні лиха, пов`язані з підтопленням нерухомого та рухомого майна – явища далеко не рідкісні. З цієї причини на аукціонах США періодично трапляються так звані "утопленці".

Звичайно, ціна на них суттєво знижена, тому такі лоти стають привабливим придбанням для наших співвітчизників-перекупників. Завдання кінцевого покупця постаратися уникнути таких машин.

Серед основних ризиків їх придбання можна і слід назвати такі:

  • швидке руйнування металу через корозію;
  • підвищена витрата палива;
  • двигун може заклинити будь-якої миті (і це з високим ступенем ймовірності станеться задовго до чергового капітального ремонту);
  • електроніка збоїть регулярно;
  • та інші ризики.

Основні способи ідентифікації «утопленників»

Зрештою, остаточна оцінка буде проведена при візуальному огляді. Якщо авто вже перебуває в Україні, то з цього, власне, потрібно і починати. Інша річ, що машини сьогодні найчастіше приганяють зі Штатів на замовлення через спеціалізовані компанії. І ось тут уже на перший план виходять інші методи та інструменти уточнення даних.

Використання пошукових систем в Інтернеті

З цього, мабуть, завжди треба розпочинати. Принцип гранично простий: вбиваєте у пошуковик VIN-код машини та вивчаєте перші сторінки видачі. З високою ймовірністю нічого цікавого там не знайдете. З іншого боку, багато часу процедура не займає, та й вона абсолютно безкоштовна. Іноді цього виявляється достатньо, щоб побачити фото «новенької»; машинки, вийнятої з каламутного потоку.

Застосування спеціалізованих сервісів

Сьогодні у «всесвітньому павутинні» представлено досить багато різних сервісів, які проводять перевірку авто за VIN кодом. Як приклади можна навести Carfax, AutoCheck, vincleaning та деякі інші. Деякі їх безкоштовні, інші платні. Частина таких платформ спеціалізується саме на парсингу баз даних американських аукціонів та відомчих структур України, таких як МВС. Але більшість надає подібні послуги, що називається, за сумісництвом, щоб залучити до даткових відвідувачів на сайт.

У будь-якому випадку, як плюси цього інструменту має сенс назвати наступні:

1. При профільному запиті людина отримує не просто інформацію про те, було авто втоплено чи ні, тобто «Так»-«Ні», але й іншу важливу інформацію. Наприклад, це можлива реєстрація авто в штаті, де була масштабна повінь. Велика ймовірність того, що відомості про пошкодження транспортного засобу просто приховали.

2. За запитом буде надано й іншу актуальну інформацію, таку як кількість власників, переміщення через кордони, аварії, викрадення тощо.

3. Вища ймовірність достовірності інформації. Такі сервіси зазвичай співпрацюють із відомчими бюро в самих США, а також базами даних аукціонів.

Загалом, це очевидно найбільш актуальний і ефективний спосіб уточнити, чи машина, що купується, свого часу була втоплена.

Вивчення баз даних аукціонів

У більшості випадків автомобілі купують на аукціонах у США – так дешевше та простіше. Всі вони ведуть свій архів угод, а деякі залишають інформацію у відкритому доступі, принаймні, по самих ТЗ. Так ось, у цих картках присутня позначка, що авто - «утопленник»;.

Таким чином, дізнатися історію будь-якого автомобіля зі Сполучених Штатів Америки не так складно, якщо вона не була видалена навмисно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
21:19, 6 травня
live comments feed...