• Головна
  • Жителю Одещини загрожує позбавлення волі за переправлення чоловіка через кордон
13:10, 20 травня
Надійне джерело

Жителю Одещини загрожує позбавлення волі за переправлення чоловіка через кордон

Жителю Одещини загрожує позбавлення волі за переправлення чоловіка через кордон

Правоохоронці викрили жителя Подільського району у незаконному переправленні військовозобов’язаного через кордон. За 10 тисяч доларів на власному автомобілі фігурант відвіз чоловіка до прикордонної зони і вказівками та порадами сприяв у незаконному перетині в обхід офіційних пунктів пропуску. Правопорушнику повідомили про підозру. За скоєне йому загрожує позбавлення волі і конфіскація майна.

Про це розповіли у пресслужбі ГУНП. 

30-річний зловмисник, дізнавшись від знайомої про бажання одесита призовного віку втекти з України, вирішив допомогти за винагороду у 10 тисяч доларів. Обговоривши деталі "операції", він на власному автомобілі відвіз чоловіка до прикордонної зони і вказівками та порадами сприяв у незаконному перетині держкордону України в обхід офіційних пунктів пропуску.

Гроші правопорушник мав отримати після того, як "клієнт" опиниться на території Молдови. Однак, останнього було затримано до того, як він встиг перетнути кордон.

"На підставі зібраних доказів, слідчі Подільського районного управління поліції, які здійснюють досудове розслідування у цьому провадженні, під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури вже повідомили подільчянину про підозру у незаконному переправленні особи через державний кордон України, організації таких дій, керівництві такими діями та сприянні їх вчиненню порадами, вказівками, за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується за частиною третьою статті 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Підозрюваний затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 484 тис грн. Також, в рамках провадження будуть встановлюватись інші особи, які можуть бути причетні до злочину", - прокоментував подію начальник територіального підрозділу поліції Олег Жуковський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...