• Головна
  • На Одещині зловмисники привласнили бюджетні кошти, що призначалися на закупівлю твердого палива для ЗСУ
13:00, 19 червня

На Одещині зловмисники привласнили бюджетні кошти, що призначалися на закупівлю твердого палива для ЗСУ

На Одещині зловмисники привласнили бюджетні кошти, що призначалися на закупівлю твердого палива для ЗСУ

Йдеться про понад 371 тисячу гривень бюджетних коштів, За скоєне, шахраям загрожує позбавлення волі.

Про це повідомили в ГУНП Одещини.

До складу угруповання входили двоє службових осіб Одеського квартирно-експлуатаційного управління та приватна підприємиця.

Поліцейські встановили, що начальниця паливної групи Одеського квартино-експлуатаційного управління з метою заволодіння державними коштами, виділеними на закупівлю твердого палива для захисників України, створила злочину групу, до складу якої залучила інженера проєктно-кошторисної групи КЕУ – уповноважену особу з питань проведення державних закупівель та фізичну особу-підприємицю.

У змові під час проведення державних закупівель службові особи КЕУ забезпечували підприємиці перемогу у відкритих торгах і перераховували подільниці кошти за поставку нею палива, вартість якого перед цим вони встановлювали вищу за ринкову.

Унаслідок протиправних дій злочинної групи з Державного бюджету України в особі Одеського КЕУ Міністерства оборони України на паливо було переплачено майже 372 тисячі гривень.

«Усім правопорушникам були обрані судом запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, яким вони скористалися. Обвинувальні акти скеровані до суду», - повідомив начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУНП в Одеській області Вадим Зелінський.

Згідно з чинним законодавством, організаторці та її колезі загрожує до 12-ти років позбавленням волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. А підприємиці – до 15-ти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

На Одещині зловмисники привласнили бюджетні кошти, що призначалися на закупівлю твердого палива для ЗСУ, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##Одеса #ЗСУ #бюджет
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...