• Головна
  • Збитки державі майже на 95000 гривень: проти браконьєра з Одещини скерували обвинувальний акт до суду
09:54, 2 липня

Збитки державі майже на 95000 гривень: проти браконьєра з Одещини скерували обвинувальний акт до суду

Збитки державі майже на 95000 гривень: проти браконьєра з Одещини скерували обвинувальний акт до суду

Тепер чоловіку загрожує від штрафу до обмеження волі.

Про це повідомили у Нацполіції.

Викрили зловмисника поблизу Затоки Кароліно-Бугазької територіальної громади у листопаді минулого року співробітники сектору водної поліції Білгород-Дністровського районного відділу поліції під час спільного рейду територією Дністровського лиману з екологами та співробітниками загону морської охорони.

61-річний місцевий житель рано-вранці виставив у лимані заборонене знаряддя лову – риболовну ліскову сітку та саморобну ловушку, а через кілька годин повернувся і витяг їх на берег з виловом. Саме тоді чоловіка й викрили рейдовики, які одразу викликали на місце події слідчо-оперативну групу для фіксації протиправних дій.

У правопорушника вилучили сітку, ловушку та 3431 одиницю біоресурсів, серед яких були креветки, бички, чорноморський оселедець, краби, гостроніс, атерина. Незаконний улов правоохоронці передали на зберігання спеціалізованому приватному підприємству.

За результатами проведеної судово-екологічної експертизи, своїми діями рибалка завдав державі збитків на загальну суму 94 979 гривень.

«Під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури ми висунули чоловіку обвинувачення в незаконному зайнятті рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду. Цей злочин кваліфікується за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України та карається штрафом від 17 тис. до 51 тис. гривень або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або обмеженням волі на той самий строк. Обвинувальний акт ми скерували до суду», – зазначив начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Збитки державі майже на 95000 гривень: проти браконьєра з Одещини скерували обвинувальний акт до суду, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##кримінал #Одеса #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...