• Головна
  • Дружнє місто Йокогама допоможе відновити дитячий садок після ворожої атаки в Одесі
11:46, 2 липня

Дружнє місто Йокогама допоможе відновити дитячий садок після ворожої атаки в Одесі

Дружнє місто Йокогама допоможе відновити дитячий садок після ворожої атаки в Одесі

1 липня 2024 року мер Йокогами Такехару Яманака та директорка Представництва UNDP (Програма розвитку ООН) у Токіо Хідеко Хадзіаліч підписали Угоду щодо співпраці у відбудові об’єктів соціальної інфраструктури в Україні, особливо в Одесі та прилеглих районах.

Про це повідомила пресслужба міськради.

Місто Йокогама та UNDP в Україні розпочнуть співпрацю шляхом сприяння відновленню дитячого садка №141, який було пошкоджено внаслідок ракетного удару по Одесі.

Ініціатива зосереджена на відновленні трьох ключових будівель дитячого садка: головної будівлі, яка є об'єктом культурної спадщини; двоповерхового блоку для догляду за дітьми та гуртожитку, а також новішої будівлі, які потребують ремонту.

Після цього місто Йокогама та UNDP в Україні об’єднають зусилля, щоб забезпечити ці будівлі усім необхідним обладнанням та навчальними матеріалами для дітей.

Метою відбудови є створення безпечного навчального середовища для дітей в Одесі завдяки партнерству між UNDP, Йокогамою та органами місцевого самоврядування.

«Це новаторська співпраця, в межах якої UNDP працюватиме спільно з муніципальним органом за межами України, щоб підтримати зусилля з відновлення на місцевому рівні. Об’єднавши наші ресурси, а також виявляючи солідарність разом із містом Йокогамою, ми прагнемо сприяти відновленню в Одесі та підтримувати дітей у місті», - підкреслив Постійний представник UNDP в Україні Яко Сільє.

Мер Йокогами Такехару Яманака висловив свою солідарність з українським народом, який продовжує стикатися з дедалі складнішими обставинами внаслідок російського вторгнення.

«На сьогодні ми доклали зусиль, щоб підтримати одеситів та українців, а також тих, хто евакуювався до Йокогами, і готові запропонувати всі можливі засоби підтримки. Надалі ми продовжимо тісно співпрацювати з UNDP, щоб допомогти у відновленні Одеси та сприяти миру та розвитку міжнародної спільноти», - зазначив Такехару Яманака.

Дружнє місто Йокогама допоможе відновити дитячий садок після ворожої атаки в Одесі, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #ЗСУ #війна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...