• Головна
  • Сів за кермо п'яним, збив людину і залишив без допомоги: мешканцю Одещини загрожує до 12-ти років позбавлення волі
15:20, 2 липня

Сів за кермо п'яним, збив людину і залишив без допомоги: мешканцю Одещини загрожує до 12-ти років позбавлення волі

Сів за кермо п'яним, збив людину і залишив без допомоги: мешканцю Одещини загрожує до 12-ти років позбавлення волі

Поліцейські висунули правопорушнику обвинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу України й вже скерували обвинувальний акт до суду.

Про це повідомляють В ГУНП Одещини.

Наприкінці квітня ввечері громадяни повідомили в поліцію та «швидку», що на вулиці Переможненській у місті Білгород-Дністровський виявили збитого чоловіка. На місці події поліцейські оперативно встановили, що на 61-річного містянина, коли він перетинав дорогу, на великій швидкості наїхав водій легкового автомобіля «Mercedes».

Потерпілого госпіталізували до міської лікарні, де, на жаль, від отриманих травм він помер.

Поліцейські одразу ж розшукали водія легковика трохи далі на тій самій вулиці. 26-річний містянин, тікаючи з місця автопригоди, не впорався з керуванням, в’їхав в огорожу приватного домоволодіння, покинув пошкоджену автівку і пішов дорогою далі.

Порушника перевірили на стан сп’яніння, він був п’яний. Вміст алкоголю в його організмі перевищував допустиму норму у понад вісім разів.

Також правоохоронці з’ясували, що молодик, працюючи слюсарем на станції технічного обслуговування, без дозволу власника взяв покататися іномарку, яка перебувала на обслуговуванні в автомайстерні.

Поліцейські затримали правопорушника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, а суд надалі за їхнім клопотанням обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

В рамках розпочатого провадження було проведено низку судових експертиз. Зокрема, встановлено, що в момент автопригоди правопорушник рухався на легковику зі швидкістю 124 км/год., а власнику автівки завдав матеріальної шкоди на загальну суму понад 85 тисяч гривень.

Чоловіку висунули обвинувачення за ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу України – у незаконному заволодінні транспортним засобом, яке завдало великої матеріальної шкоди, ч. 3 ст. 286-1 ККУ – у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, якщо воно спричинило смерть потерпілого, та ч. 1 ст. 135 ККУ – у завідомому залишенні без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан. За ці злочини правопорушнику загрожує до 12-ти років ув’язнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##кримінал #Одеса #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...