• Головна
  • Одеса може стати місцем проведення Європейського бієнале Manifesta
09:39, 4 липня

Одеса може стати місцем проведення Європейського бієнале Manifesta

Одеса може стати місцем проведення Європейського бієнале Manifesta

Мер Одеси Геннадій Труханов зустрівся з керівником офісу «Агенція співпраці заради розвитку» Італійської Республіки (AICS) паном Пʼєтром Піппі.

Як зазначили у пресслужбі міськради, під час зустрічі з італійською делегацією керівник офісу AICS пан Пʼєтро Піппі повідомив Геннадію Труханову, що Одеса наразі розглядається як одне з українських міст для проведення у 2028 році Manifesta.

Європейське мандрівне бієнале проводиться раз на два роки. У 2024 році «Manifesta-15» пройде з 8 вересня по 24 листопада в Барселоні (Іспанія). Заявку на проведення «Manifesta- 16» у 2026 році залишила Германия. Україна розглядається як місце проведення бієнале у 2028 році.

Manifesta виникла на початку 1990-х років і за 30 років існування стала одним із найвпливовіших бієнале у світі. Кожні два роки Manifesta проходить у новому європейському місті, вивчаючи місцеві, культурні, міські та екологічні умови, водночас переосмислюючи разом із місцевими жителями та громадами те, як ми живемо, працюємо та бачимо наше майбутнє в Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...