• Головна
  • В Одесі прикордонники підвищували професійні навички з радіохімічного захисту та безпеки
17:43, 7 липня

В Одесі прикордонники підвищували професійні навички з радіохімічного захисту та безпеки

В Одесі прикордонники підвищували професійні навички з радіохімічного захисту та безпеки

Держприкордонслужба тренує фахівців, аби запобігти, спробам незаконного переміщення через державний кордон радіоактивних речовин та ядерних матеріалів.

Про це інформують у Держприкордонслужбі.

Днями в Одесі відбулися фахові збори з керівниками підрозділів радіаційного, хімічного, біологічного (РХБ) захисту прикордонного відомства. Учасники мали можливість отримати не лише теоретичні знання, а й практичні навички, необхідні для оперативного реагування в умовах радіаційної та хімічної небезпеки. Тренінги проводилися досвідченими спеціалістами РХБ захисту Держприкордонслужби.

Під час зборів персонал навчався працювати з мобільним автоматизованим радіаційним комплексом «МАРК» та мобільним автоматизованим комплексом спеціальної обробки «МАКСО».

Окрім того, учасники тренінгу вивчали методологію та порядок огляду транспортних засобів, вантажів, пошуку, локалізації та первинної ідентифікації радіоактивних та ядерних матеріалів. Особлива увага приділялася забезпеченню безпеки особового складу під час огляду об’єктів з підвищеними рівнями радіоактивності.

Під час зборів прикордонники відпрацьовували дії в умовах хімічної та радіаційної небезпеки в пунктах пропуску, що є критично важливим для збереження життя та здоров'я людей. Тренінг також включав обговорення новітніх зразків техніки та засобів РХБ захисту.

Завершальний етап зборів відзначився конструктивним круглим столом, на якому обговорювалися новітні технології та методи роботи. Учасники мали можливість обмінятися досвідом та напрацюваннями, що сприяло підвищенню їхньої професійної компетентності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##Одеса #навчання #безпека
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...