• Головна
  • Відкриття нового відділення цифрового рентгену в «ОН Клінік Одеса Таїрова»
Новини компаній
17:00, 9 липня

Відкриття нового відділення цифрового рентгену в «ОН Клінік Одеса Таїрова»

Новини компаній
Відкриття нового відділення цифрового рентгену в «ОН Клінік Одеса Таїрова», фото-1

Цифровий рентген — це інформативний та неінвазивний метод діагностики організму. Рентгенографія дає змогу обстежити кістково-м'язову систему і внутрішні органи: виявити ушкодження кісток та суглобів, запалення тканин, наявність новоутворень та інородних тіл.

Зробити цифровий рентген в Одесі можна в медичному центрі «ОН Клінік Одеса Таїрова». Запис на обстеження та консультації лікарів ведеться цілодобово.

Що таке цифровий рентген (рентгенографія)?

Цифровий рентген (рентгенографія) — це дослідження анатомічних структур органів і систем за допомогою рентгенівського (X-Ray) опромінення, обробленого цифровим методом. Різниця цифрового рентгену і звичайного (аналогового) полягає в принципах зйомки і зберігання інформації. Результати аналогового рентгенологічного дослідження зберігаються на плівках, цифрового — записуються на цифрові носії (компакт-диск або флеш USB). Також цифровий рентген має значно меншу дозу опромінення. Переваги цифрового рентгену:

  • висока якість знімків та деталізація (можливість багаторазово збільшити досліджувану ділянку на моніторі);
  • зручність зберігання і транспортування результатів обстеження (можна надсилати цифрові знімки через інтернет);
  • можливість отримати зображення в кількох проекціях (кілька знімків із різних ракурсів).

Рентгенодіагностика в медичному центрі «ОН Клінік Одеса Таїрова» проводиться на сучасному апараті Siemens MULTIX Impact. Низькодозоване опромінення апарату дозволяє робити рентген дітям від одного місяця без шкоди для організму.

Відкриття нового відділення цифрового рентгену в «ОН Клінік Одеса Таїрова», фото-2

Які патології покаже рентгенографія?

Рентгенографія застосовується для діагностики патологій опорно-рухового апарату та дихальних шляхів, деяких отоларингологічних захворювань і травм (переломів, тріщин, зміщення кісток, вивихів, розривів зв'язок). Цифровий рентген немовлятам може проводитися для визначення кісткового віку у разі невідповідності росту та маси тіла параметрам норми. Рентген показує наступні патології:

  • захворювання ЛОР-органів (гайморит, кіста гайморових пазух, фронтит, викривлення носової перегородки);
  • наявність чужорідних тіл в органах дихання;
  • запалення в тканинах легень (пневмонію, туберкульоз, абсцес, плеврит, емфізему);
  • наявність новоутворень;
  • патологічні зміни в кістках і суглобах (остеомієліт, грижі міжхребцевих дисків, остеопороз);
  • захворювання хребта (сколіоз, лордоз, кіфоз).

Цифровий рентген дітям показує порушення розвитку кісток (вроджену і набуту дисплазію тазостегнового суглоба або ніг). Рентгенографія важлива для діагностики кривошиї, п'яточної шпори та плоскостопості у дітей.

Відкриття нового відділення цифрового рентгену в «ОН Клінік Одеса Таїрова», фото-3

Підготовка до рентгенографії

Цифровий рентген органів грудної клітки та опорно-рухового апарату не потребує спеціальної підготовки. Дітей необхідно заздалегідь підготувати до проведення процедури, оскільки під час рентгенографії вони повинні бути спокійні та не рухатись декілька хвилин.

Етапи проведення рентгенографії в «ОН Клінік Одеса Таїрова»

Рентген проводиться по направленню від лікаря (терапевта, травматолога, гастроентеролога), у якому вказано вид рентгена і передбачуваний діагноз. Також рентген може бути показаний дорослій здоровій людині з метою профілактики. Етапи проведення рентгенографії:

  • Пацієнту необхідно звільнити досліджувані ділянки тіла від одягу та прикрас.
  • Лікар-рентгенолог розкаже як правильно розміститися на рентгенологічному столі або перед стійкою вертиграфа. При необхідності окремі ділянки тіла (наприклад, статеві органи або щитовидку) лікар може закрити захисним фартухом, який не пропускає рентгенівські промені.
  • Лікар робить знімки, які отримує на екрані монітора внаслідок фокусування рентгенівського променя, в різних проекціях.

Під час рентгенодіагностики важливо не рухатись. При необхідності може знадобитися зміна положення тіла, тому важливо слухати вказівки лікаря. Цифровий рентген дітям проводиться в присутності одного з батьків або законного опікуна, які допомагають зафіксувати дитину в нерухомому положенні. Вся процедура займає 10-20 хвилин.

Відкриття нового відділення цифрового рентгену в «ОН Клінік Одеса Таїрова», фото-4

Консультація рентгенолога в Одесі

Для розшифровки рентгенівських знімків необхідна консультація лікаря-рентгенолога. Лікар дасть докладні роз'яснення щодо знімальних матеріалів та надасть результати обстежень на цифрових носіях пацієнту на руки.

Зробити цифровий рентген та отримати консультацію приватного рентгенолога можна в медичному центрі «ОН Клінік Одеса Таїрова». На сторінці безкоштовної онлайн-консультації рентгенолога є можливість задати питання та отримати письмову відповідь від лікаря. Також можна записатися на онлайн-консультацію рентгенолога по відеозв’язку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ОН Клінік Одеса #онклінік #onclinic #on clinic #цифровий рентген #рентгенографія
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...