• Головна
  • За 4000 доларів допомагав призовникам з документами: поліцейські викрили іноземця на Одещині
14:35, 11 липня

За 4000 доларів допомагав призовникам з документами: поліцейські викрили іноземця на Одещині

За 4000 доларів допомагав призовникам з документами: поліцейські викрили іноземця на Одещині

Чоловіка затримали під час отримання грошей від «клієнта» за посвідчення волонтера. Фігуранту повідомили про підозру. За скоєне йому загрожує до дев’яти років позбавленням волі з конфіскацією майна.

Про це розповіли у поліції.

Викрили та задокументували протиправну діяльність громадянина однієї з країн Закавказзя слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Одеській області спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Одеській області.

Правоохоронці встановили, що іноземець, який проживає в Одесі, вирішив заробляти на ухилянтах, сприяючи незаконному переправленню їх за кордон шляхом виготовлення документів про непридатність до військової служби. Для реалізації плану зловмисник вступив у змову з наразі невстановленими особами. Чоловіків призового віку, що бажали покинути країну, він підшукував серед своїх знайомих. Послуги, які їм пропонував, оцінював у чотири тисячі доларів.

У ході проведення подальших слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували, як іноземець двічі зустрівся з 31-річним одеситом і отримав від нього завдаток у сумі 3000 доларів.

На стадії виготовлення обіцяних документів у зловмисника виникли деякі труднощі івін запропонував «клієнту» оформлення пакету документів щодо волонтерської діяльності, за якими він так само міг би безперешкодно перетнути державний кордон України.

Правопорушника затримали «на гарячому» під час отримання від одесита залишку коштів та передачі йому обіцяних документів.

Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. За клопотанням суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
##кримінал #Одеса #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...