• Головна
  • Нез'явлення на службу та використання підробленого документа: завершено досудове розслідування у справі одеського ексвійськкома
16:50, 11 липня
Надійне джерело

Нез'явлення на службу та використання підробленого документа: завершено досудове розслідування у справі одеського ексвійськкома

Нез'явлення на службу та використання підробленого документа: завершено досудове розслідування у справі одеського ексвійськкома

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо нез’явлення вчасно, ухилення від військової служби та використання завідомо підробленого документа колишнім одеським військкомом Євгеном Борисовим.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

За матеріалами слідства, 2 грудня 2022 року о 9:00 колишній керівник Одеського ОТЦК та СП, діючи умисно, з метою тимчасово ухилитися від обов’язків військової служби, не з’явився вчасно на службу без поважних причин до розташування Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки та ухилявся від проходження військової служби до 16 грудня 2022 року 18:10.

Крім того, 19 грудня 2022 року він, перебуваючи на стаціонарному лікуванні у військовій частині та достовірно знаючи про те, що не включений Міністерством охорони здоров’я до списку осіб, яких заклади охорони здоров’я іноземних держав можуть прийняти на лікування за кордоном, ввів в оману лікуючого лікаря. Борисов повідомив медика про нібито своє включення до вказаного списку та вибуття для лікування за кордон, отримавши обманним шляхом переводний епікриз із медичної карти стаціонарного хворого з рекомендацією щодо направлення на лікування за кордон.

Крім того, він підшукав та надав до ООТЦК та СП як підтвердження поважної причини свого нез’явлення вчасно на службу завідомо підроблений документ. Зокрема, виписку з медичної карти денного стаціонару щодо нібито перебування з 2 по 16 грудня 2022 року на лікуванні в Комунальному некомерційному підприємстві «Одеська обласна клінічна лікарня» Одеської обласної ради», затверджену керівництвом лікарні, без прізвища лікаря та його посади.

Увесь цей час, з грудня 2022 року по січень 2023 року колишній військком проводив на власний розсуд, не пов'язаний з виконанням обов’язків військової служби, а відпочивав зі своєю матір’ю та дружиною у Республіці Сейшельські Острови та Королівстві Іспанія.

Наразі за дорученням прокурора слідчий повідомив стороні захисту про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів справи для ознайомлення.

Наразі колишній одеський воєнком перебуває під вартою.

Читайте також: Справа одеського ексвоєнкома мільйонера: ДБР завершило розслідування щодо Євгена Борисова

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...